Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

«Τι Φάση;!» - Το μεζεδοπωλείο που κάνει την διαφορά


Ανάμεσα σε δυο κομβικά και ιστορικά σημεία της Θεσσαλονίκης, το Διοικητήριο και τον εγκαταλειμμένο ναό της Αφροδίτης, υπάρχει μια ηλιαχτίδα φωτός όπου φωτίζει την σκοτεινή οδό των Κυπρίων Αγωνιστών.

Ένα σημείο το οποίο δεν αφήνει ασυγκίνητο τον περαστικό και σίγουρα θα ρίξει μια ματιά στον νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί με πολύ αγάπη, ζεστασιά, χρώμα και πάνω από όλα θετική ενέργεια.
Ο λόγος γίνεται για το νέο μεζεδοπωλείο που έχει ανοίξει εδώ και λίγες μέρες στην οδό Καραολή και Δημητρίου των Κυπρίων στο νούμερο 36 και φέρει το όνομα «Τι φάση;!»



Μιας και είναι μεγάλη φάση το μαγαζί και ας είναι λίγα τα τετραγωνικά του... δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους μεγάλους πολυχώρους.

Το μεζεδοπωλείο «Τι Φάση;!» διαθέτει ένα δωρικό μενού φτιαγμένο με τις καλύτερες πρώτες ύλες και την φροντίδα των ανθρώπων της κουζίνας του. 



Μερικά από τα περίφημα πιάτα του μενού είναι το ανεπανάληπτο τσεγκενέ μπερέ ένα πιάτο που δεν αφήνει ασυγκίνητο ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά. Η συνταγή του έρχεται από τον ακριτικό Έβρο και τα βασικά του υλικά είναι ο καβουρμάς και τα αυγά. Στην συνέχεια θα ενθουσιάσουν τον οποιοιδήποτε τα εναλλακτικά φασόλια όπως τα χαρακτηρίζω εγώ καθώς είναι μαγειρεμένα με μυρωδάτο γαρίφαλο. Μιας και στην απλότητα κρύβεται το κάλος τι ποιο νόστιμο από ένα μαρινάτο γαύρο και τα σπιτικά τουρσιά.... Γεύσεις που σίγουρα θα σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.




Οι μάγειρες του φροντίζουν να διαθέτουν και να προσφέρουν γεύσεις οι οποίες είναι φτιαγμένες με μεράκι, αγάπη και πάνω από όλα με τα τα χεράκια τους, καθώς αποτελεί όρο απαράβατο ότι εκπτώσεις στην ποιότητα δεν γίνονται.


Όμως μαζί με τους υπέροχους μεζέδες δεν θα μπορούσε να λείψει και το καλό κρασί μιας και «οίνος ευφραίνει καρδίαν» όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, το γλυκόπιοτο κρασί του μαγαζιού εγγυάται ότι θα χαρίσει στους θαμώνες του υπέροχες στιγμές χαράς και απόλαυσης.


Όσο για τα αποστάγματα του εκεί τα λόγια περιττεύουν τσίπουρο, ούζα και ρακές έχουν τα πρωτεία... όπως έχει τραγουδήσει και η μεγάλη μας ερμηνεύτρια Χαρούλα ούζο όταν πιεις γίνεσαι ευθύς...  

Για αυτό φρόντισε εσύ αναγνώστη με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτείς  το μεζεδοπωλείο «Τι Φάση;!» για να απολαύσεις την ανθρωπιά που διαχέει αυτός ο υπέροχος χώρος.


Το ωράριο του καταστήματος είναι καθημερινά από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 02:30 το ξημέρωμα, η κουζίνα κλείνει στις 12:00 τα μεσάνυχτα. Σημειωτέον πώς κάθε Δευτέρα το κατάστημα παραμένει κλειστό. 


Ηλίας Μπουρμπούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου